Arnavut Ciğeri Tarifi

ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 4 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak, kekik
  • sıvıyağ (kızartmak için)
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp soyun ve küp seklinde doğrayın.
Ciğeri soğuk suda 3-4 kez yıkayıp süzgeçte suyunu
süzdürün. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı 
koyup kızdırın ve patatesleri kızartın. Sonra ciğeri
ARNAVUT CİĞERİunlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın 
içine salın. Arada karıştırın. Ciğerleri  çok fazla 
kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler 
kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir 
tabakta karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayın. 
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla 
döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. 
Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

PAYLAŞ:

Sende Gördüklerini Buradab Paylaşabilirsin