Terbiyeli Kereviz Yemeği

MALZEMELER

1 kg. kereviz (küçüklerden)
3 adet küçük boy patates
1 küçük boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 bardak su



TERBİYESİ İÇİN

1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı (tepeleme değil) un
1 limon suyu
1 çay bardağı su


HAZIRLANIŞI
  • Kerevizler ve patatesler kızartmalık patatesten bir daha kalın doğranır.
  • Kerevizlerin rengi beyazlaşsın diye biraz limonlu suda bekletilir.
  • Soğan küçük doğranıp salça, kerevizler ve patateslerle 15 dakika kadar arada karıştırarak kısık ateşte kavrulur.
  • Suyu yavaş yavaş eklenir.
  • Terbiye malzemeleri karıştırılarak eklenir.
  • Biraz daha pişirilip ocaktan alınır.


Yemek Tarifleri

PAYLAŞ:

Sende Gördüklerini Buradab Paylaşabilirsin