Sac Kavurma


Malzemeler:
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-3-4 adet domates
-2-3 adet sivri biber
-1 adet soğantuz,kekik,kimyon,pul biber
-1/2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Soğanımızı ve sivri biberlerimizi ince ince, domateslerimizi küp küp, doğruyoruz. Saç'ımızı ocağa koyuyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Soğanları kavuruyoruz. Hafif ölünce biberlerimizi de içine alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıra etlerimize geldi. Onları da rengi dönünceye kadar kavurup en son domatesleri alıyoruz. Saç'taki et ve domates suyu kendini çektiğinde tuzunu ve baharatları ekliyoruz. Üzerinde dumanı tüterken soframıza alıyoruz.
Afiyet olsun...

PAYLAŞ:

Sende Gördüklerini Buradab Paylaşabilirsin